Translate

پنجشنبه، فروردین ۰۹، ۱۳۹۷

دور زدن نام ایران در پیام نوروزی سیاستمداران کانادا - فرارسیدن نوروز و بهاران 97 ، نگاهی به سیاسی شدن پیامهای سیاسی کانادایی ها با دور زدن نام ایران و ایرانی ها



فرارسیدن نوروز و بهاران  97   ، نگاهی به سیاسی شدن پیامهای سیاسی کانادایی ها با دور زدن نام ایران و ایرانی ها
نوروز ایرانی یا پرشیا کدامیک  بهتر در کانادا   حقوق و منافع  سیاسی جامعه ایرانی کانادایی را تامین می کند ؟
سعید سلطانپور 
صدای پایت می اید / با نو شدنت /جهان لباس تازه ای می پوشد / و چه زیبا امدی  - بهار- اما سالی که نکوست از بهارش پیداست و در کانادای یخی ، چشم انداز بهار زیبا  به این زودی ها نیست . ضرب المثل های فارسی شکر است و پشت ان تجربه تاریخی ملتی با اقوام مختلف در سرزمینی که قدیم ها پارس خوانده می شد قرار دارد   در  سال 1313 در زمان رضا شاه بنا بدلایل نزدیکی به المانها  و اشاره به قوم اریایی از قدیمی ترین اقوام جهان ، اریایی نامیده شد .  بنابراین  ا ایرانی هایی که در کانادا زندگی می کنند با پاسپورت و شناسنامه ایرانی د ر کشور جدید حضور دارند.
حزب ان دی پی .
تا ساعت 10 :30   سه شنبه شب او ل فرودین 1397 - 20 مارچ 2018 که در حال نوشتن این مطلب هستم هنوز رهبر حزب ان دی پی فدرال جگمیت سینگ و رهبر ان دی پی  انتاریو  خانم اندره هورث پیام تبریک نوروز 97 را نداده اند  این در حالیست که حداقل چند تن از ایرانیها  و نسل جوان ایرانی کانادایی در این حزب مشارکت فعال دارند . چه کسی مسول است . ؟ پویان طبسی نژاد ( نامزد سابق حزب از ویلودیل 2015) فرشاد ازادیان ( شاخه جوانان حزب - چپ ) - سیاوش نجفی مسول ارتباطات حزب در زمان رهبر قبلی توماس مالکر .
البته یک خبر خوب دیگر این بود که  جان هورگان نخست وزیر ان دی پی استان بریتیش کلمبیا امروز را رسما روز نوروز در این استان اعلام کرد . مراسمی هم دو روز پیش در پارلمان برگزار کرد .
حزب محافظه کار
اندره شی یر رهبر حزب محافظه کار کانادا و داگ فورد رهبر حزب محافظه کار انتاریو هیچ کدام تا این لحظه نوشتن مقاله ، بیانیه رسمی برای عید نوروز نداده اند .  در سالهای گذشته یک سال هارپر رهبر سابق حزب یک بار به ایرانیها در تبریک اشاره کرد . بعداز ان به نوروز پارسی ها و دیگر ملل و اقوام اشاره داشت .در مورد محافظه کاران هم باید حضور چند  ایرانی کانادایی در حلقه نزدیک این رهبران احزاب وجود دارند . امین مقصودی دست راست داگ فورد جوان ایرانی هست . همچنین مایکل پارسا   نامزد حزب  فدرال از ریچموندهیل -2015را می توانم نام ببرم  . البته در مهمانی نوروز مایکل پارسا که در سالن لی پارک - ریچموندهیل در جمعه 16 مارچ برگزارشد وی نوروز را تبریک گفت . وی هم مانند جیسون کنی در مهمانی 2017نوروز پریا مسایل سیاسی را در نوروز مطرح می کنند . اندرو شی یر با حمله به تردود در مورد سیاست خارجی ایران ، سعی کرد که از فرصت مهمانی نوروز سو استفاده کند . . هر چند که چندان استقبالی از سخنان گوتاه شیر در این مورد نشد.  برای وی هم در توییتی د رهمان جلسه  نوشتم که  حاضرین در جلسه موافق مایکل پارسا هستند ولی بسیاری مخالف سیاست های حزب محافظه کار در مورد تبعیض علیه ایرانی کانادایی ها هستند . و بهتراست که ایشان مانند رهبران قبلی دچار اشتباه محاسبه و کانال ارتباطی محدود نشوند .
در حالیکه اندرو شی یر عکس  مراسم  نوروز را در توییت خود اعلام کرد ولی بر خلاف وی داگ فورد  به روی سن نرفت و سخنان کوتاهی در پایین تریبون بیان کرد . داگ فورد ولی هیچ کدام از عکسهایش د راین رمراسم را در توییت خود نگذاشت که از نظر سیاسی همه اینها پیام های خاصی دارد . مایکل پارسا در جریان رهبری حزب از رقیب وی خانم کریستین الیوت حمایت کرده بود .
دولت لیبرال جاستین ترودو
ار ماه پیش من پیگیر مسله برگزاری نوروز ترودو در پارلمان بودم زیرا در سالهای 2016 و  2017این مراسم در سالن مجلس  فدرال در اتاوا برگزار شده بود . این مراسم  توسط مجید جوهری ( نماینده لیبرال ریچموندهیل ) - مریم منصف نماینده پیتربورو.    ( منصف متولد مشهدا افغان تبار می باشد که به دروغ محل تولدش را افغانستان اعلام کرده بود . وی  مدتها مورد حمله محافظه کاران شده بود ) و علی احساسی ( ویلودیل - تورنتو ) ترتیب داده شده بود .
ولی امسال خبری از این مراسم نبود که  می توان بر اساس تحلیل سیاسی  ، مبنی براختلافات  بین این  سه نماینده خواند . مطلبی که امیدوارم این نمایندگان ما را و جامعه ایران و افغان کانادایی را تصحیح کنند .
به عنوان روزنامه نگاری که 27 سال است خبرهای روزانه  محلی تا فدرالی کانادا را دنبال می کنم، وقتی چنین مراسمی دنباله دار نمی شود و به عنوان یک سنت در نمیاید ، خبر خوب سیاسی برای جامعه ایرانی کانادایی نیست . به عبارت ساده وزنه جامعه ایرانی بدلیل اختلافات داخلی ، پشت هم زدنهای نمایندگان و بخشی از سیاست بازان سالخورده دهه 60 ،کم شده است .
یکشنبه شب باخبر شدم که مهمانی نوروز امسال لیبرالها و ترودو در تورنتو و در محل موزه اقا خان ( فرقه اسماعیلیه ) برگزارمی شود.  برگزار نشدن نورور ایرانی ها و افغانها در پارلمان اتاوا و انتقال ان به یک موسسه دینی ، هر چند می تواند نقطه قوت  کاناداو ترودو در اقلیت های قومی و مذهبی باشد ولی حضور نمایندگانی از فرقه اسماعیلیه مانند خانم یاسمین رتنسی نماینده دان ولی از حامیان یک گروه خشونت و جنگ طلب ایرانی و شرکت د رمراسم انها در پاریس ، که بدون هماهنگی با رهبر این فرقه نمی تواند متصور شود .  حضور رتنسی  همراه با ترودو در جزیره اختصاصی چند صد مییلون دلاری اقا خان در کریسمس 2017 که بر خلاف اصول اخلاقی رفتار نمایندگان مجلس کانادا تشخیص داده شد ، بیشتر شائبه سیاسی شدن و مذهبی شدن نوروز را که علت ماندگاریش بهار و طبیعت و تکامل هست ، را در ذهن من تقویت می کند . در دنیا ی سیاست هیچ حرکتی اتفاقی نیست .قرار شده است که من را هم به این مراسم دعوت کنند که علیرغم قول های اولیه هنوز ای  میل و دعوت رسمی دریافت نکرده ام که بتوانم از  نزدیک این مراسم را ببنیم و با دست اندرکاران ان گفتگو داشته باشم و علت انتخاب ترودو برای نوروز در فرقه مذهبی اسماعیلیه که نوروز را جشن می گیرند بشنوم.البته ترودو روز سه شنبه صبح پیام کتبی برای نوروز داد و د ران به پارسی ها ( پرشین ) افغانها -کردها - بهایی ها - اسیای مرکزی و اسماعیله تبریک گفت . تروود درعصر روز اول فروردین هم ویدئویی با همین مضمون منتشر کرد که در توییت وی منتشر شد . . 
اما خانم کاتلین وین رهبر حزب لیبرال انتاریو و نخست وزیر انتاریو پیام ویدیویی در ساعت 9:05 دقیقه سه شنبه شب اول فروردین یعنی 8 ساعت بعداز عید نوروز در توئیتر خودش منتشر کرد  و نوروز را به ایرانیها تبریک گفت.
بالطبع د ر کبک هم هنوز رهبر حزب لیبرال اقای فیلیپ کوئیار هنوز متنی در مورد نوروز نداده است که دران به ایرانی ها اشاره کرده باشد .
حضور 10 هزار ایرانی در مونترال و حضور یک نماینده مجلس دکتر امیر خدیر، چیزی نیست که انها از امدن بهار و نوروز باستانی بی خبر مانده باشند
در تورنتو شهردار محافظه کارجان توری روز سه شنبه صبح پیام تبریک نوروز به ایرانی ها را د رتوییت خود پست کرد .
سوالی که هر ذهن ایرانی را باید مشغول کند این است که چرا 300 هزار ایرانی با هزاران عضو تحصیلکرده و صاحبان مشاغل موفق و نمایندگان مجلس ، د رمورد یک امر ساده تبریک نوروز و بهاران ، با چنین نابسامانی روبر و هستیم .
براستی اگر ما مانند جامعه ی400 هزار نفری یهودیان کانادا - جامعه سیک های هندی و چینی ها و اسماعیلیه حقوق و منافع خودمان را تشخیض داده بودیم ، دیگر بعداز 30 سال مهاجرت  کانادا ،نباید در حسرت بدیهیات بودیم .
من نمی خواهم در این مقاله ان هم در مسله نوروز که پیام وحدت و تکاملی دراد وارد مسایل جزئی تر و  عملکردبرخی از نمایندگان سیاسی که باعث تفرقه و کم اعتباری جامعه ایرانی شده اند ، بشوم ،   اعتبار یک جامعه به تک تک افراد خو د ان جامعه برمی گردد .  تجربه ای که من اموخته ام این است که بهره برداری سیاسی از مراسم فرهنگی و سنتی در دراز مدت به ضد خودش تبدیل شده است .  دلیل ماندگاری نوروز طبیعی بودن و چرخش طبیعی روزگار و فصل ها هست .   
هیچ حکومتی نتوانسته است جلوی امدن بهار را بگیرد ، اگر حرفی درست باشد و حق باشد ، راه خودش را در بین قلبها و مغزها انهم در دوران اینترنت و عصر رسانه های فضای مچازی می یابد . از نظر اخلاقی درست نیست نظریات فردی و یا حزبی  و گروهی را بجای فرهنگ یک ملت به کاناداییها غالب کنبم . نباید فرهنگ من دراوردی به کانادایی ها عرضه کنییم . بطور مثال خانم گیل حانسون در سی بی سی ونکوور گزارشی از مراسم نورروز تهیه کرده بود . و د ران از قول یک اقایی که مدیر نهاد نام ایرانی کانادایی دارد ، نوشته بود چلو کباب جزو  رسمی غذاهای شب عید هست . 
Gail Johnson 
یا خانمی در سالهای 2000 در روزنامه لیبرال ریچموندهیل از نوروز به این عنوان یاد شده بود که عید فرقه مذهبی ویژه ای است . یا در برخی از مراسم نوروز برخی از نمایندگان سیاسی کانادا ، خواهان تحریم ها و یا تغییر حکومت در ایران می شوند .  مسلما ازادی بیان در کانادا بسیار زیبا و ستودنی هست ولی ایا می شود نظرات خودمان را به عنوان فرهنگ و نظرات غالب جامعه ایرانی به کانادایی ها معرفی کنیم .
یک نکته را نباید فراموش کرد اینکه ما ایرانیها گذشته کهنی داریم این ضرروتا به معنای فرهنگ داشتن در سال 97 نیست . ما یک تاریخ کهن داریم .  تاریخ با تمدن و فرهنگ ضرروتا  همواره یکسو نبوده است . اگر هرسه تاریخ و تمدن و فرهنگ سه هزار ساله را داشتیم که بالطبع وضعیت سیاسی بهتری در کانادا داشتیم .
وقتی سیاستمداران کانادا در مورد نوروز و یا برگزاری ان در زمان مناسب ( بین دو هفته اول تا 13 فروردین هرسال ) تفسیر های مختلف دارند ، می توان به اوج اختلاف و تشتت سیاسی  د رمورد مسله سیاسی ایران و ایرانیها مانند تجدید رابطه وتحریم ها پی برد .  چون کمتر صدای مشخص و منطقی  سیستم منسجم سیاسی کانادایی از جامعه ایرانی بیرون امده است .  نمایندگان ایرانی تبار نقش مهمی دارند . قرار نیست همه مانند هم فکر کنند ولی بایدفضا ی گفت و گو بین جامعه ایرانی کانادایی فعال تر و بازتر شود . امری که جدی گرفته نشد. ایا تاریخ قضاوت خوبی از نقش فعالین و نمایندگان سیاسی تبار ایرانی در کانادا خواهد داشت .پاسخ به تاریخ کار ساده ای نیست  .  مردم و ایندگان براساس قضاوت تاریخی ، بر گذشته جامعه ایرانی کانادایی نظر خواهند داد .  برای این جامعه ، برای نسل جوان ، برای نسل سالمند چه کرده ایم . اینجا که ازادی بیان هست ،پس چرا نتوانستیم از ان درست برای اموزش و مشارکت کیفی جامعه ایرانی استفاده کنیم..
پیچ تاریخی مهمی در سال 97 -2018 در کانادا در برابر جامعه ایرانی هست که امیدوارم با پشتکاری و مطالعه و همت اکثریتی از ان بسلامت و عزت عبور کنیم .  هیچ حزب و سیاستمداری به جامعه متفرق بها نمی دهد . هر کسی که بیشتر مسولیت دارد ، از نظر اخلاقی تاریخی ، پاسخگوتر خواهد بود . فرصت سوزی نکنید .

بهار یخ زده مان  ، با امید مان ، بهار می شود . نشاط بهاریمان د ر جامعه مان  جاری می شود . امید مان را پائیز نکنید .       




 

نوروز ترودو در موزه آقاخان و سوپر مارکت ایرانی! چرا ترودو به جامعه ایرانی پاسخگو نیست ؟ نوروز ترودو در موزه آقاخان و سوپر مارکت ایرانی! Trudeau Nowruz in AGha Khan centre and Irani supermarket

 

سعیدسلطانپور - ایرکانیوز- اخبار ایرانیان کانادا به نقل از ایران استار - 28 مارچ 2018- 8 فرورین 97
در مصاحبه‌ای که با ترودو در سال 2010 داشتم در پاسخ به سوال من که محافظه‌کاران زیاد به اقلیت‌ها و ایرانی‌ها نزدیک شده‌اند، نظر شما چیست؟ ترودو گفت رای‌تان را در ازای حرف و وعده نفروشید.
روز چهارشنبه 9 صبح ایمیلی از دفتر رسانه‌ای آقای جاستین ترودو نخست وزیر لیبرال کانادا به دفتر روزنامه رسید و خبر از شرکت ترودو در مراسم نوروز در تورنتو درموزه آقا خان (که زیر نظر آقا خان امام اسماعیلیان اداره می‌شود)‌، داده و دعوت کرده بود که برای پوشش خبری در مراسم شرکت کند {اگرچه این برنامه از مدتها پیش تدارک دیده شده و دفتر مجله در جریان بود، اما فقط سه ساعت قبل از شروع برنامه دعوت به عمل آمده بود}. هیت تحریریه به این نتیجه رسید که دعوت اینچینی بی‌احترامی به رسانه و جامعه ایرانی کانادایی محسوب می‌شود و این موضوع، محترمانه در پاسخ به خانم امریت کوار مسئول رسانه‌ای ترودو نوشته شد.
کوار اظهار کرد که در حقیقت شب قبل اطلاع داده شده و این ایمیل به منظور پیگیری ارسال شده است. ایشان در تماس‌ مستقیم تلفنی ساعت یک بعدازظهر گفتند: این دیر خبردادن پروتکلی و امنیتی دفتر نخست وزیر است؛ در حالیکه این سفر از چند روز قبل برنامه‌ریزی شده بود و خیلی‌ها از آن مطلع بودند. گفتند که ترودو پس از این برنامه، در عصر، در یک سوپرمارکت ایرانی در شهر تورن‌هیل (بین تورنتو و ریچموندهیل) حضور پیدا می‌کند و درخواست کرد که آن بازدید پوشش داده شود. به ایشان توضیح داده شد که نوروز متعلق به گروه و جریان بخصوصی {مثل مذهب، قومیت یا طیف خاصی از مردم} نیست. حداقل 600 هزار نفر منجمله ایرانی‌ها‌ی کانادا، نوروز را در کانادا جشن می‌گیرند. بنابراین وظیفه دولت‌ست که مراسمی در اتاوا با شرکت همه گروه‌هایی که نوروز را جشن می‌گیرند برگزار کند و زمینه مشارکت دیگر کانادایی‌ها را هم فراهم نماید.  قرار شد عکس‌های بازدید ترودو از موزه آقا خان و سوپرمارکت را بفرستند تا منتشر شود که آنها نیز ارسال نشد (1).
***
من هم روز سه‌شنبه در مقاله‌ام در مورد دور زدن ایران در پیام نوروزی سیاستمداران کانادا در این مورد نوشته بودم. برای دو سال، یک مراسم کوچک نوروزی در اتاوا گرفته شد و امسال بعلت اختلاف این مراسم برگزارنشد. بالطبع ترودو همچنان در بین جامعه ایرانی هواخواه دارد و از سوی دیگر ما ایرانی‌ها به طور عمده هر خارجی که از ما و فرهنگ ما به خوبی یاد کند، آنرا بدرستی محترم می‌شماریم ولی به نادرستی آن‌را از نظر سیاسی بزرگ می‌کنیم.
برای آقای ترودو چهارشنبه شب توییت زدم: آقای ترودو تشکر از حضور‌تان در یک مرکز ایرانی برای نوروز ولی با توجه به 27 سال حضور در کانادا و پوشش خبری سیاسی کانادا، من هنوز ندیده‌ام که هیچ نخست وزیر کانادا‌یی، سال نو اقلیت‌ها‌ی چینی -هندی - سیک‌ها - مسلمانان - یهودیان - بوداییان و یا کریسمس را در یک سوپر‌مارکت برگزار کند. آیا مشاوران شما همان مشاوران شما در مورد ایران هستند‌؟
سیاستمداران، عمدتا سعی در پنهان کردن حقایق دارند. فرق نمی‌کند در کجای دنیا زندگی می‌کنید ولی نقش رسانه و روزنامه‌نگاران مستقل‌، چالش کشیدن این یافته‌ها و اطلاع‌رسانی به مردم است.  به همین دلیل شغل روزنامه‌نگاری در همه جای دنیا همانقدر که مورد احترام مردم هست چندان مورد علاقه سیاستمداران بخصوص دولتمردان نیست.رفتار قبیله‌ای و حزبی جامعه ایرانی کانادایی
ما ایرانی هستیم و این نام از سال 1313 از زمان رضا شاه تصویب شده است. بخش عمده‌ای از جمعیتی که نوروز را در کانادا جشن می‌گیرند ایرانی‌ها هستند‌، پس چرا نام ایران برده نمی‌شود‌؟ چرا اصرار داریم از پرشیا برای ما استفاده شود‌؟ براستی پررنگ کردن تاریخ گذشته دوهزار و پانصد ساله‌مان در برابر کانادایی که 151 سال دارد‌، چه مشکلی از مشکلات جامعه ایرانی در کانادا را حل کرده است؟ آیا رفتار و عملکرد جامعه ما در تورنتو و کانادا‌، در مجموع نشان از چنین تاریخی که خود دارای فراز و نشیب‌های زیاد بوده‌ است دارد؟ چرا سعی داریم نشان بدهیم که: من آنم که رستم بود پهلوان؟
در زمان هارپر، نخست وزیر محافظه‌کار، وی تنها در سال آخر 2015 در مهمانی نوروز در مهمانی طیف نزدیک‌تر به محافظه‌کاران در ونکوور حضور بهم رساند.
در شهر تورن‌هیل دو مرکز فرهنگی ایرانی کانادایی هست که هر دو ارتباط نزدیکی با حزب لیبرال و یا نماینده‌ای از این حزب دارند. شهر تورن‌هیل نماینده‌اش از محافظه‌کاران طرفدار سرسخت تحریم‌های ایران و جامعه ایرانی کانادایی، پیتر کنت هست. دفتر نماینده مجلس محافظه‌کار و دو مرکز فرهنگی در چند صد متری همین سوپرمارکت ایرانی قرار دارد.  قاعدتا بایستی ترودو اگر مایل به رفتن به سوپر مارکت بود، باید به محله ویلودیل که علی احساسی نماینده لیبرال آن منطقه است می‌رفت یا به ریچموندهیل که مجید جوهری نماینده لیبرال آن می‌باشد. هر چند مجید جوهری خود تصمیم به حضور در مجلس فدرال برای طرح بودجه 2018 داشت {و نه در موزه آقاخان و نه در سوپر پارسیان حضور نداشت}؛ در این بازدید علی احساسی در هر دو مکان همراه ترودو بود.
پیام سال نو و تقدیر‌نامه و عکس انداختن یک سنت عادی در بین سیاستمداران کانادا است. در سیاست کانادا هر جا 20 نفر شهروند باشد‌، یک سیاستمدار حضور در آنجا را یک فرصت می‌شناسد. بغیر از یک بار که آقای استفان دیون وزیر امورخارجه مخلوع طرفدار ارتباط با ایران که در نوامبر 2016 به همراه مجید جوهری و علی احساسی در تورنتو با جمعی از ایرانی‌ها دیدار کرد و با رسانه‌های فارسی‌زبان نیز پرسش و پاسخ انجام داد، دیگر کسی با ایرانیان در ارتباط نبوده است. نمایندگان حزب لیبرال و خود آقای ترودو در این سال‌ها به ایرانی‌ها پاسخگو نبوده‌اند. ترودو از رودررویی با جامعه ایرانی و رسانه‌های آن گریزان است، به همین دلیل سوپر‌مارکت را در محله‌ای غیر از مناطق تمرکز ایرانی‌ها برای شیره مالیدن سر ایرانی‌ها‌ی کانادا و دلخوش کردن‌مان‌، برای دیدار نوروزی انتخاب می‌کند.
ترودو در سالی که هنوز انتخاب نشده و نخست وزیر نشده بود یعنی اول سا‌ل نو و نوروز سال 2015 ، در رستوران شیراز شرکت کرد‌، مراسمی که در آن حدود 400 نفر از اقشار مختلف ایرانی‌های تورنتو و اطراف، در آن حضور داشتند. وی بعدا به یک مهمانی دیگر ایرانی‌ها که حامی تحریم و جنگ بودند نیز رفت. مهمانی که درآن دو نامزد حزب، اجازه ورود از طرف برگزار‌کنندگان نیافته بودند.
من در عمل تفاوتی جدی بین حزب محافظه‌کار و حزب لیبرال، یعنی آقای هارپر و آقای ترودو نمی‌بینم. هر دو "نوروزتان مبارک" را می‌گویند ولی با جامعه ایرانی دیداری برگزار نمی‌کنند‌، از نظرات ایرانی‌ها بطور مستقیم با خبر نمی‌شوند و کانال‌های خودشان را منحصر به تعدادی افراد سیاسی محصور خودشان می‌کنند.
برای مثال، در زمان هارپر که سفارت‌ها را بستند نه با ایرانی‌ها مشورت کردند و نه آنها را با خبر کردند. همه ما از طریق رسانه‌ها باخبر شدیم. هرچند هارپر چند هفته بعد با 8 نفر به عنوان نمایندگان جامعه ایرانی کانادایی دیدار کرد تا {ظاهرا} نشان دهد کارش مورد تایید جامعه ایرانی‌ست.
الان هم دو سال است که آقای ترودو در راس قدرت اکثریتی است و در طی این مدت نیز هیچ اطلاع‌رسانی‌ای در مورد اینکه بالاخره مذاکرات با ایران به کجا رسیده‌، انجام نداده‌ است. اینکه ترودو هنوز به قول انتخاباتی جون  2015برای برقراری ارتباط با ایران وفادار هست یا نه کسی چیزی نمی‌داند.
ترودو در مورد بازشدن و یا ادامه مذاکرات با ایران با هیچ ایرانی تبادل نظر و مشاوره نکرده است. یعنی جامعه ایرانی کانادایی بازی نیست. سیاست در خیابان و سوپرمارکت و عکس انداختن و بغل کردن بچه شیرخواره و گفتن  "How sweet" که همان گوگلی مگولی فارسی خودمان‌ست، تعیین نمی‌شود.
اخیرا شنیده شده که خانم فری‌لند، وزیر امور خارجه بی‌تجربه ترودو‌، تقاضای ملاقات با ظریف در مورد مرگ دکتر سید امامی را کرده بود که با جواب نه وی روبرو شده است، که پاسخ رفتار غیر دیپلماتیک فری‌لند در زمان انتخابات ریاست جمهوری ایران بود.
این روزها سی‌بی‌سی گزارش تهیه کرده است در مورد ماه‌ها تاخیر در صدور کارت اقامت دائمی (پی‌آر) دانشجویان و فارغ‌التحصیلان ایرانی‌تبار در شهر‌های کانادا‌، ده‌ها ایرانی در این مورد با امضا نامه و بیانیه سرگشاده به وزیر مهاجرت کانادا خواهان پایان دادن به بلا‌تکلیفی خود شده‌اند (2). جامعه ایرانی کانادایی که ثروت زیادی (چه در تولید کانادا و چه در سرمایه‌های انتقال داده شده از ایران، که نیز خود با علامت سوال و حاشیه‌های زیادی روبرو هست)، دارد ولی نمی‌تواند به تبعیض‌های سازمان یافته سیاسی دولتی علیه جامعه ایرانی کانادایی پایان دهد‌، یعنی کمتر سیاستمدار و یا وزیری حاضر است که پای صحبت و مشکلات ایرانیان بنشیند و بشنود و آنرا حل کند. در اینجا نکته مهمی را اشاره کنم، آن دسته از دوستان که وقتی صحبت از مشکلات ایرانی‌ها در کانادا و ایران برای ویزا و کارهای کنسولی و خدماتی می‌شود‌، به درستی به نقض حقوق بشر در ایران و فساد ریشه‌دار و پول‌های ناپاک وابستگان حکومت می‌گویند‌، آیا تاکنون از خود پرسیده‌اند چرا اسم یک نفر از این افراد تاکنون توسط نخست وزیر ویا نمایندگان ایرانی‌تبار و یا یک رسانه کانادایی منتشر نشده است؟ آیا می‌شود باور کرد که مقامات امنیتی و بانکی از حضور چنین پول‌هایی بی‌خبر باشند؟ یا اینکه داستان "پول باشد و کوفت باشد" است، و یا اگر پولی در کانادا سرمایه‌گذاری شود‌، طیب و طاهر می‌شود؟
چند سال پیش بود که آقای علی احساسی نماینده فعلی لیبرال از منطقه ویلودیل - تورنتو کمپینی برای بررسی دقیق و متعاقبا لغو شهروندی و اخراج محمود خاوری متهم اولین اختلاس مالی بزرگ بانکی ایران در کانادا را سازماندهی کرد و آقای مریدی هم نامه تهیه شده به جیسون کنی در این رابطه را امضاء کرده است. پس چه شد اینک که دولت اکثریتی در دست حزب متبوع این نمایندگان لیبرال افتاده است‌، این موضوع مسکوت مانده است (3).
اینجاست که می‌توان به جرات گفت سیستم سیاسی کانادا آگاهانه چشمانش را بر روی پول‌های ناپاک و افراد ناقض حقوق بشر بسته است. اینجاست که می‌شود دریافت چرا نخست وزیر بجای شرکت در یک مراسم فرهنگی جدی ساده مردمی نوروزی‌، در یک سوپر مارکت‌، رفع تکلیف می‌کند و ویدئوی این مراسم در سطح صدها هزار بار باز‌نشر می‌شود. براستی اگر شما بودید حاضر بودید به چنین ملتی پاسخ بدهید؟
نخست وزیر و حلقه مشاورین و تصمیم‌گیران سیاسی و اقتصادی نخست وزیر و احزاب مخالف مانند محافظه‌کار که آشکارا د‌ر کار ایرانی‌ها سنگ‌تراشی می‌کنند‌، بخوبی از اختلاف در جامعه ایرانی‌، ناهمخوانی‌، عدم درک سیاست جهانی و سرمایه‌، نقش جامعه ایرانی آگاه هستند. به همین دلیل هم با یک پیام و یک نوروز مبارک‌، دلمان را خوش می‌کنند.
برای جدی گرفته شدن در کانادا‌، باید سیستم سیاسی را شناخت و از آن مطالبه پیگیر و منطقی کرد.
در مصاحبه‌ای که با ترودو در سال 2010 داشتم در پاسخ به سوال من که محافظه‌کاران زیاد به اقلیت‌ها و ایرانی‌ها نزدیک شده‌اند، نظر شما چیست؟ ترودو گفت رای‌تان را در ازای حرف و وعده نفروشید. سوالی که از آقای ترودو دارم این است جامعه ایرانی در سال 2015 به حزب شما رای داد، شما برای جامعه ایرانی کانادایی و خواست‌هایش چه کرده‌اید‌؟ اگر به پیام تبریکی نوروز هست که هر سه حزب پیام می‌دهند: نوروزتان مبارک.
فراموشی یکی از خاصیت‌های انسان و سیاستمداران در قدرت است. تشکلات اجتماعی و سیاسی هستند که می‌توانند پیگیر مطالبات مردمی و صنفی و سیاسی باشند. بدون حضور قدرتمند و متشکل، حرف‌ها در سطوح دولتی شنیده نمی‌شود. نمایندگان مجلس باید به حوزه انتخابیه خودشان پاسخگو باشند.


http://www.irca.news/Farsi/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%A7/trudeau-nowruz-in-agha-khan-centre-and-irani-supermarket/

1 –
عکس از فیلم منتشره روی فیس‌بوک ترودو تهیه شده است
2 –
3 –

سه‌شنبه، اسفند ۲۲، ۱۳۹۶

محافظه‌کاران انتاریو، دهن کجی به اساس دمکراسی / سفرهند ترودو، تسویه حساب محافظه‌کاران کانادا Ontario conservative mocking democracy Justin Trudeau India visit سعید سلطانپور-

محافظه‌کاران انتاریو، دهن کجی به اساس دمکراسی
/سفرهند ترودو، تسویه حساب محافظه‌کاران کانادا
Ontario conservative mocking democracy
Justin Trudeau India visit
سعید سلطانپور- 8 دسامبر 2018 - 17 اسفند 96
ایرکانیو به نقل از ایران استار تورنتو
کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل در کنفرانسی در مورد اینترنت اعلام کرد که اینترنت خطری برای دمکراسی و دولت‌هاست. بسیاری از دولتمردان هم چنین نظری را این روزها بدون رودروایسی اعلام می‌کنند. ترودو نخست وزیر لیبرال کانادا هم قبل از سفر رسمی پرحاشیه‌اش به هند، به فیسبوک اخطار کرد اگر خبرها را کنترل نکند، مجبور می‌شود قوانین محدود کننده‌ای را در مجلس تصویب کنند. حدود یک ماه پیش رهبر (سابق) جوان حزب محافظه‌کار بخاطر گزارش سی‌تی‌وی در دو مورد رفتار نامناسب جنسی زیر فشار جناح راست حزب، استعفا داد. شرح آنرا در مقاله دو هفته پیش ایران استار نوشته بودم. در آن زمان به وی نوشتم که کودتا در حزب علیه تو رخ داده است. این عبارت کودتا را پاتریک براون هفته قبل بعد از اینکه اخطاریه‌ای را علیه سی‌تی‌وی در مورد نادرستی گزارش آنها نوشت، بکار برد. با اعلام ورود براون به صحنه سیاسی انتاریو، قیمت ثبت نام برای شرکت در انتخابات رهبری حزب محافظه‌کاران به مبلغ 120 هزار دلار افزایش یافت. دور اول مناظره 4 کاندیدا در تورنتو برگزارشد. کارولین مالرونی (دختر نخست وزیر سابق محافظه‌کار-متهم به فساد)؛ داگ فورد (عضو سابق انجمن شهر و سخنگوی راب فورد شهردار جنجالی تورنتو)؛ کریستین الیوت (نماینده سابق مجلس که انتخابات سال 2013 را بدجوری به پاتریک براون باخته بود)؛ و تانیاگرانیک (فعال محافظه‌کار) مناظره را پیش بردند. فردای آن مناظره، با ورود براون صف‌بندی‌های حزب گسترده و علنی‌تر شد. همه کاندیداها از ورود براون ابراز ناخرسندی کردند زیرا براون توانسته بود اعضای حزب را از 12 هزار به 75 هزار نفر که درصد قابل ملاحظه‌ای از آنها اقلیت‌های قومی بودند، افزایش دهد. احزاب سیاسی کانادا در مجموع توسط سفیدها اداره می‌شوند. رنگین پوستها و اقلیت‌ها برای خالی نبودن عریضه هستند.

ایجاد امید به مشارکت سیاسی.
چند روز قبل مجله مک‌لین نوار ضبط شده شبی که پاتریک براون از حزب اخراج شد را منتشر کرده است. همه 28 نماینده مجلس محافظه‌کار به برکت تکنولوژی و اینترنت از سراسر انتاریو از طریق تلفن به جلسه مهم در تورنتو وصل می‌شوند. این نوار بطور سری ضبط شده بود. استراق سمع و شنود همواره یکی از ابزارهای جاسوسی حکومت‌ها از مخالفان بوده است. این روزها به برکت وسایل الکترونیک ساده و ارزان هر کسی می‌تواند هم شهروند خبرنگار باشد و هم جاسوس (در راستای منافع شخصی- حزبی). در مقاله‌ای به انگلیسی که در سایت انجمن خبرنگاران و نویسندگان قومی امریکای شمالی منتشر کردم از مک‌لین بخاطر کار خوبش و اطلاع‌رسانی درست که حق مردم و شهروندان است (anaj.org)، تشکر کردم . نقش رسانه به عنوان چشم و گوش مردم و ناظر بر اعمال سیاستمداران و جامعه است. بغیر از دوتن از نمایندگان که می‌گویند اقلا با براون قبل از تصمیم نهایی صحبت کنید، دیگران خواهان اخراج وی حتی بر خلاف آیین‌نامه حزب می‌شوند. آنها مرتبا می‌گویند وجود براون با این اتهامات در آستانه انتخابات، باعث شکست کاتلین‌وین لیبرال و برنده شدن حزب محافظه‌کار نمی‌شود. سوالی که از مسئولین حزب محافظه‌کار و نمایندگان آنها کردم، این است: حزب و سیاستمداری که از یک عضو ساده‌اش دفاع نمی‌کند (در این مورد رهبرش که با رای ده‌ها هزار نفر بطور مستقیم و آزاد انتخاب شده و برای حزب زحمت کشیده)، چگونه از آزادی بیان و حق یک شهروند عادی انتاریو و کانادا که صدایی ندارد و ارتباط و پارتی درون سیستم سیاسی و قضایی ندارد، دفاع می‌کند؟ چرا حزب با مردم حوزه‌های انتخابی خودشان و یا هواداران حزب در این دوران که ارتباط اینترنتی آسان است، مشاوره نکرد تا سنت قانونمند و عادلانه و آزادانه‌ای برای آیندگان سیاست این استان نهادینه شود: خشت اول چون نهد معمار کج تا ثریا می‌رود دیوار کج. کانادا کشور قانونمندی است، برای متهم کردن و محکوم کردن همیشه زمان وجود دارد زیرا اگر جرمی هم اتفاق افتاده، سال‌ها پیش بوده و خطر آنی برای شهروندان ندارد. حزب باید از پلیس می‌خواست که تحقیقات کند و اگر جرمی اتفاق افتاده، اجازه می‌داد دادستان و هیئت منصفه در دادگاه، سرنوشت یک نفر را رقم می‌زدند.
براون در کمیته حزبی دوباره تایید شد. فعالیت انتخاباتی‌اش را شروع کرد. ولی فشارهای داخلی حزب و رسانه‌های طرفدار لیبرال مانند تورنتواستار و سی‌بی‌سی (چپ کانادا) براون را مجبور کرد در آستانه مناظره دوم که چهارشنبه در اتاوا برگزار شد، از رهبری حزب کناره‌گیری کند.
یکی از نمایندگان، هیلر، هفته گذشته علیه براون به کمیته اخلاق مجلس بخاطر رفتارش در گذشته شکایت کرد. وی گفت مدتهاست که از چنین موضوعی خبر داشته است. سوالی که از وی داشتم این بود: آقای هیلر شما و اخلاق؟ شما چگونه به عنوان سیاستمدار و نماینده مجلس می‌دانستید که رهبرتان و عضو مجلس مشکل دارد ولی در مورد آن سکوت کردید و حالا که طرف زمین خورده و همه دور وی را مانند مگسان دورشیرینی خالی کرده‌اند، یادتان افتاده که اخلاقگرا شوید؟!
در دمکراسی واقعی، حق شهروندی و حق آزادی بیان باید اصل باشد. حزب محافظه‌کار انتاریو نشان داد که دعوایشان با کاتلین‌وین لیبرال سر قدرت و کنترل وزارتخانه‌هاست نه آنچه که به نفع مردم انتاریو باشد. بالطبع شکافی که درحزب ایجاد شده با انتخاب رهبر جدید و حذف غیر دمکراتیک رهبر سابق به این سادگی و به این زودی پر نمی‌شود. درصد زیادی از حامیان حزب بخصوص جوانترها، حداقل در این دوره از انتخابات ریزش خواهند کرد.

ارتباط حزب محافظه کار انتاریو و کانادا
تمامی احزاب استانی از فدرال مستقل عمل می‌کنند (بجز نیودموکراتها) ولی به عنوان حزب خواهر، از حزب دیگر در انتخابات بطور غیر رسمی حمایت می‌کنند. برای دولت ترودو ادامه حضور دولت لیبرال (با، یا بدون وین - دولت اقلیتی) در انتخابات 2019 بسیار مهم است، زیرا سرنوشت دولت در اتاوا را کرسی‌های مجلس از تورنتو تعیین می‌کنند. اگر محافظه‌کاران در 2018 در انتاریو به قدرت برسند در ظرف یک سال لیبرال‌ها کارسخت‌تری برای کسب رای انتاریو و تورنتویی‌ها خواهند داشت.
به همین دلیل است که حزب محافظه‌کار، وقتی سفر ترودو به هند به همراه خانوادهاش آغاز شد، کمپین منفی علیه او به راه انداخت. البته اشتباه از سوی دفتر ترودو بود که در مهمانی رسمی هند، یک هوادار حزب لیبرال- کانادایی هندی تبار - که متهم به تروریسم بود را دعوت کرده بودند؛ پس از درز این خبر توسط رسانه‌ها این دعوت لغو شد.

جاسپال اتوال
"جاسپال اتوال" در ونکوور تجارت می‌کند و متهم است در سال 1986 زمانی که عضو گروه افراطی جوانان سیک (جدایی‌طلبان از هند) قصد ترور وزیر پنچاب در آن دوره "مالکیات سینگ" را داشته است. یکی از مقالات از سوی "کندیس مالکوم" ستوننویس (با گرایش ضد پناهندگی، ضد ایرانی، و طرفدار تحریم) در نشریه دست راستی تورنتوسان، نوشته شد.
همه کشورها مسایلی را دارند که برای آن کشورها اهمیت دارد و ورود در آن حوزه را دخالت خارجی می‌دانند. در هند سیک‌ها خواهان تشکیل کشور مستقل خالستان (پنجاب) هستند. 3 وزیر سیک در کابینه ترودو حضور دارند. یکی از جدایی‌طلبان قصد دیدار با نخست وزیر را در هند داشت که قبل از سفر به آن پرداخته شده بود. ترودو در کنار مودی رئیس جمهور هند گفت که کانادا از هند یکپارچه حمایت می‌کند.
این داستان ادامه داشت تا اینکه در صفحات مجازی محافظه‌کاران قسمت انتخاب شده‌ای از ورود ترودو در مهمانی شام رسمی در هند با لباس هندی‌ها و با رقص پنجابی (که رقص محبوب میلیونها نفر است) به همراه همسرش را منتشر کردند. محافظه‌کاران می‌گویند ترودو به عنوان نخست وزیر آبروی کانادا را برده است. سوالی که از محافظه‌کاران و رهبرشان "اندره شیر" پرسیدم این است: آیا رقص و آواز برای همه نخست‌وزیرهای کانادا بد است یا فقط برای ترودو که خیلی خاکی و به عنوان نسل جوان کانادایی فکر می‌کند و عمل می‌کند؟ اگر بد است چرا آقای هارپر نخست‌وزیر قبلی کانادا در مهمانی کمک مالی یهودیان برای وی که یک میلیون دلار در تورنتو جمع کردند در برابر ناتینیاهو روی صحنه با صدای نه چندان خوش، آواز خواند و همراه با گروه جاز پیانو زد؟ هر چند جازیست گروه بعدا به اتهام سو استفاده جنسی در کانادا توسط پلیس مورد تحقیق قرار گرفت. پس نشان می‌دهد که مشکل محافظه‌کاران با محبوبیت ترودو و به عنوان چهره اول کانادا در سطح بین‌المللی است (اعتبار شخصیت‌های سیاسی با اعتبار سیاسی کشورها تفاوت دارد).
براستی اگر نگاه محافظه‌کاران کانادا نژادپرستانه نباشد آنرا چه می‌توان نامید؟ اگر با کت و شلوار رقصیده بود بازهم مشکل بود یا نه؟ کانادا سرزمین بومیان با لباس‌های خودشان و نه کت و شلوار و کراوات بوده است.
کانادا سرزمین اقلیت‌های قومی با لباس‌های خودشان مانند هندی‌هاست. هندی‌ها یک میلیارد جمعیت زمین را تشکیل می‌دهند و بخش عمده‌ای در کانادا محسوب می‌شوند.

Saeed Soltanpour

http://www.iranstar.com/fa/posts/culture-views-soltanpour-canada