Translate

یکشنبه، خرداد ۲۸، ۱۳۹۱

تحریم ها و گرانی نگاهی به رسانه های ایران



 
لاریجانی در جمع نمایندگان و روحانیون همدان:
  
گرانی نان و شیر مشکلاتی را در کشور ایجاد کرده است


اقتصاد ما نباید با هر خبر جدیدی دچار تشویش و بحران شود/اگر نقدینگی به هر جایی غیر از تولید برود آسیب زا خواهد بود/مشکلات در کشاورزی، صنعت و دامپروری قابل حل است/اقتصاد ما با تصمیمات آنی و لحظه‌ای قابل حل نیست.


ایلنا: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در همین یکی دو ماه اخیر مسئله گرانی نان و شیر مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرد که باید به طور دقیق نشست و این مسائل را حل کرد. قطعاً اقتصاد ما با تصمیمات آنی و لحظه‌ای قابل حل نیست. 

انتقاد نماینده رشت از نحوه اجراي هدفمندي يارانه‌ها:
  
توزيع پول بين مردم به اقتصاد و اشتغال كشور ضربه جدي زده است


قیمت نان در رشت ۷۰درصد گران شده است

به گفته جعفرزاده ایمن آبادی، مدیرعامل بازرگانی اعلام کرده در گیلان قیمت نان ۳۰درصد افزایش یافته، این درحالیست که در رشت ۷۰درصد قیمت نان گران شده و این امربزرگ‌ترین تخلف استانداری بوده است. 


يك فعال كارگري در گيلان خبر داد:
  
افزايش فاصله درآمد کارگران با خط فقر


با افزایش هزینه هافاصله دریافتی قشر متوسط با خط فقر زیاد شده وآنان در تامین مایحتاج زندگی خود درمانده شده‌اند.

ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر گیلان اعلام کرد: میزان حقوق دریافتی کارگران با حداقل‌های خط فقر افزایش یافته است. 

محمد یعقوبی با بیان اين خبر به ایلنا گفت: با افزایش هزینه‌ها فاصله دریافتی قشر متوسط با خط فقر زیاد شده و آنان در تامین مایحتاج زندگی خود درمانده شده‌اند. 


   قدرت خرید جامعه کارگری ۱۵ درصد كاهش یافت

نان ۵۰ درصد اقلام مصرفی خانوارهای کارگری کشور را تشکیل می‌دهد، در پی افزایش 30 درصدي قیمت نان قدرت خرید جامعه کارگری 15 درصد کاهش مي‌یابد.

ایلنا: یک کار‌شناس اقتصادی اعلام کرد: با افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان قدرت خرید جامعه کارگری ۱۵ درصد كاهش یافته است. 

مهدی تقوی در تشريح اين ادعا، به ايلنا گفت: با توجه به اینکه نان ۵۰ درصد اقلام مصرفی خانوارهای کارگری کشور را تشکیل می‌دهد، در پی افزایش 30 درصدي قیمت نان، قدرت خرید جامعه کارگری 15 درصد کاهش مي‌یابد. 


او ضمن رد اظهارات مطرح شده مبنی بر اثرات افزایش دستمزد کارگران نانوا در قیمت نان گفت: قیمت نان به دلیل افزایش نهاده‌های تولید افزایش یافته که پیش بینی می‌شود روند فزاینده آن همچنان در ماه‌های آتی ادامه یابد. 


این کار‌شناس اقتصادی در ادامه یاد آور شد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از کارگران بر مبنای پایه دستمزد، یعنی ۳89 هزار تومان دستمزد دریافت می‌کنند از این رو می‌توان گفت که عمده کارگران ایران هم‌اکنون زیر نرخ خط فقر گذران معیشت می‌کنند. 

۱۰ هزار کارگر به قطع یارانه‌ها اعتراض کردند


خبرگزاري ايلنا در اواسط ماه جاري پيش‌خبري از تلاش كارگران جهت تهيه طوماري در اعتراض به اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها با 2 هزار امضا را منتشر كرده بود كه طومار 10 هزار امضايي حاضر، به ثمر نشستن مرحله اول اين تلاش است.


ایلنا: بیش از ۱۰ هزار کارگر واحدهای صنعتی از ۵ استان کشور، با امضای نامه‌ای خطاب به وزیر کار به تاثیراتی که اجرای قانونی هدفمندی یارانه‌‌ها بر زندگی آنان تحمیل کرده است اعتراض کردند. 

به گزارش ایلنا، کارگران در این نامه از قانون هدفمندی یارانه‌ها با عنوان «قطع یارانه‌ها» نام برده‌اند و با توجه به وضعیت اقتصادی‌شان خواستار افزایش حداقل دستمزد‌ها براساس تورم موجود شدند. 

در این طومار که به امضای بیش از ۱۰ هزار کارگر شاغل در ۵ استان کشور در كارخانه‌هايي از جمله دارو شیشه، مهرام، فرش پارس، هفت الماس و... رسیده است، کارگران تهیه پیش‌نویس اصلاحیه قانون کار را «اصلاحیه‌ای ضد کارگری» دانسته‌اند که امنیت شغلی و معیشت آنان را نشانه رفته است. 

کارگران امضا کننده نامه همچنین به تعویق و بی‌نظمی در پرداخت حقوقشان اعتراض‌کرده‌اند و خواستار ایجاد ساز و کار قانونی و قاطعی برای پرداخت بموقع دستمزد‌ها و تعقیب قضایی کارفرمایانی که کارگران را بدون قرارداد و یا با قراردادهای سفید امضا و دستمزدهای معوقه وادار به کار می‌کنند شده‌اند. 


نا: يك کار‌شناس اقتصادی معتقد است دولت با قطع گاز و برق واحدهاي توليدي بدهكار نرخ بيكاري را در سال حمايت از كار و توليد ملي افزايش مي‌دهد. 

نجف محمودی در گفتگو با ایلنا از افزایش میزان بدهی دولت به پیمانکاران خبر داد و خاطرنشان ساخت: به دلیل عدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی دولتي به بزرگ‌ترین بدهکار نیروگاه‌های کشور مبدل شده و همین موضوع دامنگیر ساير واحدهای تولیدی کشور نيز شده است. 

این کار‌شناس اقتصادی در ادامه با انتقاد از عدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی کشور یاد آور شد: هم اکنون کلیه واحدهای تولیدی کشور به دلیل عدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی با مشکلات عمده‌ای مواجه شده‌اند. 


رییس اتاق بازرگانی اين استان خبر داد:
  
بحران در ۷۰ درصد صنایع استان اصفهان


گرانی حامل‌های انرژی، ۷۰ درصد واحدهای صنعتی اصفهان را دچار بحران کرده است / اگر مشکلات تولید رفع نشود در آینده‌ای نزدیک بسیاری از کارخانه‌ها تعطیل مي‌شوند.


ایلنا: آخرین آمار از وضعیت بنگاههای اقتصادی استان اصفهان، نشان می‌دهد هدفمندی یارانه‌ها، بر فعالیت ۱۵ درصد تولیدکنندگان تاثیر چندانی نداشته، ۱۰ درصد کارخانه‌ها نیز موفق عمل می‌کنند اما بیش از ۷۰ درصد واحدهای صنعتی با بحران دست و پنجه نرم می‌کنند. 

  
كارگران هزينه فشار دولت به صاحبان صنايع را مي‌پردازند

کارفرما مجبور می‌شود برای جبران هزینه‌های تولید، اقدام به تعدیل یا اخراج کارگران کند.

ایلنا: نایب رئیس هیات مدیره کانونعالی شوراهای اسلامی سراسر کشور، معتقد است فشار به اقتصاد و صنعت کشور، در ‌‌نهایت به افزایش فشار به کارگران منجر می‌شود. 

محمد پارسا با اشاره به عدم پرداخت سهم توليد از محل درآمد قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، به ايلنا گفت: عدم پرداخت سهم صنعت و واحدهای اقتصادی و صنعتی کشور از محل درآمدهای طرح هدفمندی یارانه‌ها، به افزایش فشار اقتصادی و همچنین افزایش فشار به واحدهای صنعتی منجر می‌شود. 

او افزود: زمانی که هر روز به فشارهای وارد شده به بخش صنعت اضافه می‌شود، کارگران بیش از گذشته در معرض فشار قرار می‌گیرند، چرا که کارفرما مجبور می‌شود برای جبران هزینه‌های تولید، اقدام به تعدیل یا اخراج کارگران کند که این مساله زندگی کارگران را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. 


ذكر نماينده اروميه در صحن علني مجلس:
  
كارخانه‌ها يا تعطيل شده‌‌اند يا رو به تعطيلي هستند


قاضي‌پور: بهتر است توضیح دهید که چرا این همه اجناس چینی وارد کشور می‌شوند‌/ لاريجاني: اخطار‌ها وارد نیستند.


ایلنا: نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به لاریجانی تصریح کرد‌: بانک مرکزی رکن اصلی رسیدگی به وضعیت کارخانجات است، چرا که کارخانجات کشور امروز یا اکثر آن‌ها تعطیل شده‌اند و یا اینکه رو به تعطیلی هستند‌. ‌ 

هیچ نظری موجود نیست: