با پول و زندگی خود بازی نکنید
عکس ها: سعید سلطانپور
راه حل - سعید سلطانپور 23 نوامبر
2015
در رابطه تفاوت های فرهنگی و اقتصادی بین ایران و کانادا چندین مطلب کوتاه نوشته
بودم
یکی از مشکلاتی که ما در امر رستوران داری و مغازه داری در تورنتوو کانادا با
ان روبرو هستیم عدم شناخت کافی از فرهنگ مصرف محیط و سلیقه مشتریان هست
بدون اینکه تجربه ای در زمینه رستوران داری و موادغذایی داشته باشیم با
ذهنیت سود اوری صنعت غذا در ایران و بخصوص
شهرهای بزرگ مانند تهران ، با هر پیشنهادی دست به
شراکت می زنیم .
شهر ریچموندهیل امروز جمعیتش به 220 هزار نفررسیده است که بالغ بر 14 درصد ان
ایرانی هستن د و 30 درصد چینی تبار. 69
هزار نفر دراین شهرکوچک 220 هزار نفری کار می کنند بیشتر هم در بخش خدمات هستند
. ُ
اقا بهمن چند سالی را مدیر تفتان کباب بود .پناهنده ای بود که از سوید به
کانادا امده بود و پناهندگیش پذیرفته نشده بود
. 7 روز هفته در تفتان کار می کرد . هم غذا خوب می پخت هم مردمدار بود . ته
دیگ های بهمن و تفتان مشتریان زیادی را بخود جلب می کرد
بهمن بعداز چند سال بدلیل اختلاف با صاحبت تفتان اقای دانش با دوست دانش حسین
اقا مغازه کاکو کباب را در خیابان باز
کرد . 2012 به بهمن که شیرازی بودمی گفتند
کاکو .
قرارداد مغازه به نام شریک بهمن بود .
کار کاکو کباب هم بدلیل سرویس خوب بهمن جا افتاده بود و مشتریان ان زیادمی شد که
بدلایلی بین بهمن و حسین اختلاف افتاد . از انجا که هیچ قراردادی بین انها نوشته
نشده بود ، بالطبع ا زنظر حقوقی بهمن بازنده بود . این همزمان شد با حکم اخراج
بهمن و پسرش از کانادا درهمان زمان برای
کار پسرش از طریق وزیر مهاجرت و مایکل پارسا اقدام کرد م . پسر بهمن که دانشجوی
رایرسون بود موقتا حکم اقامت گرفت
در سال 2013 بهمن رستوران کاکو کباب
را در خیابان بی ویو بالای میجر مکنزی باز کرد .
روز از نو روزی از نو .. بهمن بدلیل اینکه زن نداشت تقریبا همه وقتش را
در مغازه می گذراند و سرویس خوبی هم می داد تا اینکه حکم اخراج نهایی وی از طرف
اداره مهاجرت امد و بهمن تصمیم گرفت که
مخفی شود . این به معنای نابود شدن دوباره مغازه ای بود که وی راه اندازی کرده بود
. برای راه اندازی یک رستوران حداقل 60
هزار دلار هزینه اولیه برای نوسازی - یخچال - کولر و جواز شهرداری یک مغازه
ابتدایی هزینه دارد
مدتی مغازه خالی بود در سال 2014 دیدم بی وی کباب راه اندازی شد که بنظر
خانواده ای انرا می چرخاندند .
روبروی بهمن کباب یک دبیرستان بود
. قیمت کباب این مغازه ارزان بود . در
منطقه ریچموند هیل تعداد غذا فروشی ایرانی بیش از حد هست . مثلا مک دونالد برای هر
20 هزار نفر یک مغازه فرانچایزی را باز می کند
بنظر می رسد ایرانیها با محاسبه های غیر واقعی که مثلا اگر 100 نفرروزی مشتری داشته باشیم مثلا
می شود 600 دلار . 300 دلار هزینه و 300 دلار سود جور در نمی اید . برای رستوران
داری در کانادا داشتن پول کافی برای حداقل یک سال که بتواند سرویس خوب و غذای خوب
با قیمت مناسب را تضمین کند که مشتری کافی برای سود دهی و ادامه کار مغازه فراهم
شود
کار رستوران داری پردرد سرهست ،پیدا کردن
کارگرو یا اشپز وارد چندان ساده نیست . دستمزدها هم در بخش رستورانهای
ایرانی بنظر از قیمت رسمی دولت پایین ترهست .
باضافه اینکه بسیاری از کارگران این بخش ازانجا که عمدتا تحصیلکرده ها ی
ایران بوده اند از فرط ناچاری به اینکارها تن می دهند که هم برای خودشان عذاب اور
و هم برای کارفرما می توانند مشکل سا زباشند .
چند روز پیش هم متاسفانه کباب سرای بی ویو بسته شد و تابلوی ان هم پایین کشیده
شد .
لطفا قبل از سرمایه گذاری در غذا و یا هر تجارت دیگری با ادمهای سالم و با
تجربه جامعه ایرانی تماس بگیرید
اینده خودتان و سرمایه اندک و عمرتان را به راحتی نابود نکنید . اینجا در
کانادا پول زیر پای فیل هست .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر